zaterdag 9 december 2023 Tijd: 20:00

Hoewel de voormalige circusdrummer, poffertjesbakker en putjesschepper Bert Hadders (1962) zo’n veertig jaar geleden zijn geboorteplaats 2e Exloërmond verruilde voor een
leven in ‘Stad’ bouwde hij middels de personages in zijn liedjes een nieuwe, virtuele nederzetting in de Drents/Groningse Veenkolonies. In de uit arbeidersrode bakstenen opgetrokken woningen langs dat kaarsrechte kanaal wonen de dominee die om regen bidt, de kluizenaar die drie keer de Duitse Lotto won, de boer die niet mee mocht doen aan BZV, een bijstandsmoeder met lege koelkast en kapotte Lada en de politicus met het revolutionaire werkgelegenheidsplan. (“ruimtevaart achter de dijk”). Op het kerkhofje ligt Okke Kluun, de laatst ter dood veroordeelde misdadiger van Groningen naast Eltjo Siemens, slachtoffer van politiegeweld tijdens de landbouwstakingstaking van 1929. Hadders bezingt deze mensen met empathie, humor en aandacht voor detail. Vandaag speelt hij een selectie uit de meer dan honderd Groningstalige liedjes die hij schreef en vertelt daar uitgebreid bij. Bert Hadders maakte vijf Cd’s en een twintigtal singles waarvan de meeste hoog in de noordelijke hitlijsten eindigden. (Elvis, Keuning Van De Bunermond, Poolse Bruid, Beloofde Laand, Woar Blift De Zummer, Der Zit Gain Schot In Mie) De door de Volkskrant als ‘beste treinliedjes-schrijver van Nederland’ omschreven Hadders won in 2019 de K ter Laan-prijs voor zijn Groningstalige oeuvre. In 2014 en 2023 won hij de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden Daarnaast maakte hij muziek voor diverse theaterstukken: o.a. Iemandsland, Kapitein Kolk en de succesvoorstelling De Poolse Bruid.

De pers over Bert Hadders
Music Maker: ‘tien juweeltjes’
Dagblad van het Noorden *****
Moors Magazine: ‘We willen meer. Véél meer! Een absolute aanrader’

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar