Het Cultureel Centrum Zuidhorn biedt kunstenaars letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun creaties tentoon te stellen. Hier, in Zuidhorn, neemt kunst vele vormen aan. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars, maar ook van studenten van de kunstacademie of amateur kunstenaars.

Vrij toegankelijk

De exposities zijn vrij toegankelijk. We vinden het belangrijk dat iedereen in Zuidhorn en omstreken kan genieten van kunst en cultuur. Bovendien krijgen kunstenaars de mogelijkheid om hun werken door het gehele pand tentoon te stellen. Dat geeft bezoekers de mogelijkheid om niet alleen de bijzondere kunstwerken, maar ook het Cultureel Centrum te ontdekken.

Expositiekalender

Vanaf 10 januari tot en met 11 maart zijn de werken van Hilde van Eijk te bewonderen in het Cultureel Centrum Zuidhorn. De officiële opening van haar expositie is op 20 januari. De expositie en de opening zijn gratis te bezoeken.

De expositie omvat schilderijen uit de serie “Seizoenen”. Deze serie schilderijen geeft een beeld over de verschillende stadia waarin de menselijke geest zich kan bevinden, gekoppeld aan de vier jaargetijden. Ook zijn er enkele aquarellen van poezen te zien.

Op de officiële opening van de expositie op 20 januari 2019 om 14:00 uur, worden enkele van de gedichten voorgedragen. Ook wordt haar nieuwste boek “Vogels en seizoenen” gepresenteerd. De opening wordt muzikaal ondersteund door partner Freek van Eijk (muziek en zang) en Sjouktje Oosterhof (viool) met Old time American Stringband Music verwant aan Ierse volksmuziek.

Kijk voor meer informatie op haar website: www.hildevaneijk.nl