Het Cultureel Centrum Zuidhorn biedt kunstenaars letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun creaties tentoon te stellen. Hier, in Zuidhorn, neemt kunst vele vormen aan. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars, maar ook van studenten van de kunstacademie of amateur kunstenaars.

Vrij toegankelijk

De exposities zijn vrij toegankelijk. We vinden het belangrijk dat iedereen in Zuidhorn en omstreken kan genieten van kunst en cultuur. Bovendien krijgen kunstenaars de mogelijkheid om hun werken door het gehele pand tentoon te stellen. Dat geeft bezoekers de mogelijkheid om niet alleen de bijzondere kunstwerken, maar ook het Cultureel Centrum te ontdekken.

Kunstcommissie

Onze kunstcommissie selecteert exposities. Ben jij een (beginnend) kunstenaar en wil je jouw werk exposeren in ons prachtige pand? Neem dan contact op met onze kunstcommissie.

Expositiekalender

Van 9 september tot 9 november – Antje Dijk

Antje werkt vrij intuïtief. Ze probeert een harmonieus geheel te maken van kleuren, lijnen en vlakken. Vaak ontstaat dan iets landschappelijks. Antje werkt veel met acrylverf en inkten, soms zelfgemaakt. Van bijvoorbeeld walnotenbolsters maakt ze inkt en van pigmenten maakt ze verf, dit geeft mooie intense kleuren. Het afgelopen half jaar heeft ze veel collages gemaakt met zelfbedrukt papier.
In verband met corona was er geen opening.