Het Cultureel Centrum Zuidhorn biedt kunstenaars letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun creaties tentoon te stellen. Hier, in Zuidhorn, neemt kunst vele vormen aan. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars, maar ook van studenten van de kunstacademie of amateur kunstenaars.

Vrij toegankelijk

De exposities zijn vrij toegankelijk. We vinden het belangrijk dat iedereen in Zuidhorn en omstreken kan genieten van kunst en cultuur. Bovendien krijgen kunstenaars de mogelijkheid om hun werken door het gehele pand tentoon te stellen. Dat geeft bezoekers de mogelijkheid om niet alleen de bijzondere kunstwerken, maar ook het Cultureel Centrum te ontdekken.

Kunstcommissie

Onze kunstcommissie selecteert exposities. Ben jij een (beginnend) kunstenaar en wil je jouw werk exposeren in ons prachtige pand? Neem dan contact op met onze kunstcommissie.

Expositiekalender

Van 3 november tot 5 januari -expositie van de Zweedse
natuurfotograaf Mats Andersson en beeldhouwster Ans Pelgrim

Zondag 3 november 2019 – 14.30 uur – 17.00 uur opening

ANS PELGRIM
Creatief, leergierig en energiek.
‘Energie krijg ik omdat ik plezier heb in de dingen die ik doe. Creativiteit vind ik in het dagelijkse leven en de reizen die ik heb gemaakt of nog wil maken.’

Haar keramisch werk bestaat voornamelijk uit vrouwenfiguren in al hun verschijningsvormen, van groot tot klein, dik tot slank, zittend, staand liggend. Het werk dat ze maakt ondervindt allerlei vormen van nabewerking, zoals glazuren, met verf behandelen en rakustoken.

Mats Andersson zal met dia’s zijn verhaal vertellen hoe hij in de Zweedse natuur van diepe wouden en bergen zijn ontmoetingen heeft met dieren en alles wat verstopt kan zitten in de bossen of het landschap van zijn woongebied rond Alingsâs in het noorden van Zweden.