Het Cultureel Centrum Zuidhorn biedt kunstenaars letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun creaties tentoon te stellen. Hier, in Zuidhorn, neemt kunst vele vormen aan. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars, maar ook van studenten van de kunstacademie of amateur kunstenaars.

Vrij toegankelijk

De exposities zijn vrij toegankelijk. We vinden het belangrijk dat iedereen in Zuidhorn en omstreken kan genieten van kunst en cultuur. Bovendien krijgen kunstenaars de mogelijkheid om hun werken door het gehele pand tentoon te stellen. Dat geeft bezoekers de mogelijkheid om niet alleen de bijzondere kunstwerken, maar ook het Cultureel Centrum te ontdekken.

Expositiekalender

Van 16 oktober tot en met 31 oktober  -expositie Faisel Saro
Kunstenaar Faisel Saro (Willemstad, 1974) houdt zich bezig met de positie en het gedrag van het individu in de hedendaagse samenleving. De kunstenaar groeide op in Suriname en kwam op jonge leeftijd naar Groningen. Hij is afgestudeerd aan de academie Minerva.

Kunstenaar Faisel Saro wil met zijn werk gevoel en empathie oproepen
Dit doe hij door de kijker bewust te maken van zijn positie in relatie tot anderen. Hoe ben je als mens (emotioneel) verbonden met je omgeving? Hij tekent associatieve herinneringen als lagen in zijn sociogrammen en sociale sculpturen. Hij doet dit omdat we in een chaotische tijd leven, waardoor we steeds minder de werkelijke verhoudingen kunnen overzien. Saro ziet het als zijn roeping om hierin een bijdrage te leveren.

Je bent van harte welkom op de officiële opening op zondag 22 september van 15.00 tot 17.00 uur