Het Cultureel Centrum Zuidhorn biedt kunstenaars letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun creaties tentoon te stellen. Hier, in Zuidhorn, neemt kunst vele vormen aan. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars, maar ook van studenten van de kunstacademie of amateur kunstenaars.

Vrij toegankelijk

De exposities zijn vrij toegankelijk. We vinden het belangrijk dat iedereen in Zuidhorn en omstreken kan genieten van kunst en cultuur. Bovendien krijgen kunstenaars de mogelijkheid om hun werken door het gehele pand tentoon te stellen. Dat geeft bezoekers de mogelijkheid om niet alleen de bijzondere kunstwerken, maar ook het Cultureel Centrum te ontdekken.

Kunstcommissie

Onze kunstcommissie selecteert exposities. Ben jij een (beginnend) kunstenaar en wil je jouw werk exposeren in ons prachtige pand? Neem dan contact op met onze kunstcommissie.

Expositiekalender

Van 22 november 2021 tot en met 21 januari 2022
Foto-expositie “Groningen-Stad”

In 2012 is fotoclub Westerkwartier opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste vereniging met rond de 54 beginnende en gevorderde fotografen. De fotoclub Westerkwartier is bedoeld voor mensen die graag willen (leren) fotograferen.

Al een aantal jaren exposeert de fotoclub op verschillende locaties in de provincie. De expositie die nu wordt getoond heeft het thema “Groningen-stad”.
De leden zijn uitgenodigd om de stad op zijn mooist vast te leggen. Dit geeft een zeer gevarieerd beeld van Groningen door de ogen van de leden van de fotoclub.
25 verschillende beelden tonen de stad Groningen.