Het Cultureel Centrum Zuidhorn biedt kunstenaars letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun creaties tentoon te stellen. Hier, in Zuidhorn, neemt kunst vele vormen aan. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars, maar ook van studenten van de kunstacademie of amateur kunstenaars.

Vrij toegankelijk

De exposities zijn vrij toegankelijk. We vinden het belangrijk dat iedereen in Zuidhorn en omstreken kan genieten van kunst en cultuur. Bovendien krijgen kunstenaars de mogelijkheid om hun werken door het gehele pand tentoon te stellen. Dat geeft bezoekers de mogelijkheid om niet alleen de bijzondere kunstwerken, maar ook het Cultureel Centrum te ontdekken.

Kunstcommissie

Onze kunstcommissie selecteert exposities. Ben jij een (beginnend) kunstenaar en wil je jouw werk exposeren in ons prachtige pand? Neem dan contact op met onze kunstcommissie.

Expositiekalender

Expositie Rinske Hokwerda
 25 maart 2022 t/m 27 mei 2022

Rinske richt zich op verschillende aspecten in de fotografie, zoals  abstracte fotografie, architectuur maar ook de natuur.  Het spelen met licht, kleuren,  lijnen/patronen, spiegelingen of  schaduwen zijn onderwerpen waar ze veel mee bezig ben tijdens het fotograferen. Met haar fotografie probeert ze op een andere manier naar de wereld te kijken. Met deze expositie komen deze verschillende aspecten van haar werk naar voren.

Instagram: rinske.hokwerda