Het Cultureel Centrum Zuidhorn biedt kunstenaars letterlijk en figuurlijk de ruimte om hun creaties tentoon te stellen. Hier, in Zuidhorn, neemt kunst vele vormen aan. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars, maar ook van studenten van de kunstacademie of amateur kunstenaars.

Vrij toegankelijk

De exposities zijn vrij toegankelijk. We vinden het belangrijk dat iedereen in Zuidhorn en omstreken kan genieten van kunst en cultuur. Bovendien krijgen kunstenaars de mogelijkheid om hun werken door het gehele pand tentoon te stellen. Dat geeft bezoekers de mogelijkheid om niet alleen de bijzondere kunstwerken, maar ook het Cultureel Centrum te ontdekken.

Expositiekalender

Vanaf 16 mei tot en met 16 juli 2019

exposeert Gerrie van Agteren-Birza (1964) uit Zuidhorn haar schilderijen en vazen in de foyer, bibliotheek en vergaderzalen op de begane grond en eerste verdieping van het Cultureel Centrum in Zuidhorn.

Haar acrylverfschilderijen op doek of paneel hebben een wat grove toets. Het kleurgebruik is spontaan en expressionistisch. Gerrie probeert de Groningse sfeer en kleur in haar schilderijen op een spannende manier te brengen.

Naast haar schilderwerk maakt Gerrie van oude dekens vazen. Handgemaakt op maat gemaakte objecten van wollen dekens. Iedere vaas is uniek. Een oud, duurzaam en nuttig product (de deken) krijgt op deze manier een nieuw leven.  Hergebruik is bij deze kunstvorm het toverwoord!

Op 16 juni van 15.00 tot 17.00 uur  is er een ‘Meet & Greet’ met Gerrie van Agteren Birza in het CCZ.